نماز

هدف خلقت و هدف دین ،نماز و یاد خداست

نماز

هدف خلقت و هدف دین ،نماز و یاد خداست

درمان با رنگ سبز

هم اکنون روش جدیدی برای درمان افسردگی مورد شناسایی قرارگرفته وآن درمان از طریق نگاه کردن ونگریستن دقیق دررنگهای سبز طبیعت است . به طورقطع نگریستن دقیق به مدت یک ساعت به طورروزانه دردرختان ، گلها ورنگهای جذاب ودلفریب روشی مؤثربرای درمان افسردگی ، ناامیدی وبسیاری ازاختلالات روانی می باشد واین همان نکته ای است که درکلام خداوند متعال می یابیم :

" و(خداوند) برای شما ازآسمان آبی نازل کرد که (ازطریق آن) باغهایی شادی آفرین رویانیدیم ."  نمل/60


حال باهم دراین ارتباط جالب بین کلمه" باغ ها" وکلمه "شادی آفرین" دقت می کنیم واین درحالی است که محققان براین باورند که نگاه به باغ ها ودرختان سبب ایجاد شادی وسرور دروجود انسان ها می شود ....سبحان الله !


منبع :http://kaheel7.com/fa


بررسی عوامل موثر درون مدرسه ای جذب دانش آموزان مقطع متوسطه استان


بررسی عوامل موثر درون مدرسه ای جذب دانش آموزان مقطع متوسطه استان خوزستان به نماز


 بشلیده کیومرث,مکتبی غلامحسین,تقی پور منوچهر,شکرکن حسین

  پژوهش حاضر در صدد بررسی عوامل موثر درون مدرسه ای در جذب دانش آموزان دختر و پسر دبیرستانهای استان خوزستان به نماز است. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 1062 دانش آموز دختر و پسر پایه ای سه گانه مقطع متوسط است که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در چند مرحله انتخاب شدند. ابزار پژوهش مشتمل بر الف - تهیه مقدماتی پرسشنامه عوامل موثر درون مدرسه ای جذب دانش آموزان به نماز( 70 ماده ای) ب - تهیه پرسشنامه اصلی با روش تحلیل عوامل از کل نمونه پژوهش (31 ماده ای). ج - تهیه پرسشنامه جذب به نماز ویژه دختران (52 ماده ای) د - تهیه پرسشنامه جذب به نماز ویژه پسران (38 ماده ای ) نتایج حاصل از تحلیل عوامل بر کل نموه پژوهش منجر به استخراج دو عامل قوی یا محتوای تبلیغی - تشریفی ( 18 ماده) و حسن روابط انسانی - آموزشی با فراگیر (13 ماده)، تبلیغی - آموزشی (10 ماده) و حسین روابط انسانی - آموزشی (10 ماده) را نشان می دهد و برای دانش آموزان دختر، تحلیل عامل تفکیکی مبین سه عمال قابل حصول با ماهیت تبلیغی - مشارکتی (29 ماده) یادگیری مشاهده ای (12 ماده) وحسن روابط آموزی - انسانی با دانش آموزان (11 ماده) است. ضریب همسانی درونی با روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه کلی، پرسشنامه ویژه پسران و پرسشنامه دختران به ترتیب برابر با 90%، 90%، و89% می باشد که این ضرایب از نظر منطق پژوهش رضایتبخش می باشند.

منبع : http://www.sid.ir/FA/VEWSSID/J_pdf/52313820404.pdf

 

ارتباط التزام و اولویت به فریضه نماز با میزان شیوع افـسردگی و بر


ارتباط التزام و اولویت به فریضه نماز با میزان شیوع افـسردگی و برخی پارامترهای جمعیت‌شناختی دانشجویان


امیر موسی رضایی, همایون ناجی اصفهانی, نرجس خسروی, طاهره مومنی قلعه قاسمی, نسرین مسایلی

زمینه و هدف: نماز یکی از دستورات‌ الهی و از جمله عباداتی ‌است که در ایجاد آرامش‌ روانی در انسان نقش‌ اساسی دارد. متون‌ زیادی در رابطه با دین، معنویت ‌و شفا وجود دارد که در بسیاری از آن‌ها به ارتباط بین نماز و سلامت ‌روان و اثر محافظتی و بازدارندگی این ‌مفاهیم در این حوزه ‌اشاره ‌نموده‌اند. از طرفی دانشجویان از اقشاری هستند که در مقایسه با جمعیت‌ عمومی بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی می‌باشند. افسردگی در بین دانشجویان مسأله‌ای با اهمیت‌ است، زیرا از موفقیت ‌و پیشرفت ‌تحصیلی آنان می‌کاهد و آنان را از رسیدن به ‌جایگاه‌ ویژه و شایسته ‌باز می‌دارد، از این ‌رو به عنوان هدف پژوهش لحاظ گردید.

مواد و روش‌ها: مطالعه ‌حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به‌ شکل‌ مقطعی در مدت ‌4 ماه اجرا گردید. 715 نفر از دانشجویان ‌دانشگاه ‌علوم ‌پزشکی‌‌ ‌اصفهان با روش ‌نمونه‌گیری ‌تصادفی‌ طبـقه‌ای وارد مطالعه ‌شدند.

یافته‌ها: میزان ‌شیوع ‌افسردگی در نمونه‌های ‌مورد مطالعه 44 درصد تخمین ‌زده ‌شد. نتایج ‌حاصل ‌از آزمون ‌آنالیز واریانس ‌یک طرفه بین التزام به‌ ادای ‌فریضه ‌نماز و افسردگی ارتباط‌ آماری معنی‌داری را نشان ‌داد (001/0 = P). همچنین یافته‌ها نشان ‌داد که بین میزان ‌افسردگی با متغیر «رعایت اولـویت زمان انجام فریضه‌ نماز» ارتباط آماری ‌معنی‌داری وجود دارد (001/0 > P).

نتیجه‌گیری: نماز خواندن و اهمیت‌ دادن به ادای فریضه‌ نماز در زمان مقرر موجب کاهش‌ چشمگیر میانگین ‌نمره ‌افسردگی ‌دانشجویان ‌شد، از این رو پیشنهاد می‌شود که در راستای‌ پیش‌گیری ‌‌سطح‌ ‌اول و کاهش آمار اختلالات سلامت‌ ‌روان و از جمله افسردگی در نزد دانشجویان، نسبت به ترویج ‌فرهنگ نماز در دانشگاه‌ها اقدامات‌ جامع‌تری به‌ صورت مدون و به ‌شکل عملیاتی صورت‌ پذیرد.

منبع : http://www.rbs.mui.ac.ir/index.php/jrbs/article/view/410/815

مشکلات و موانع انجام فریضه نماز در بیماران بستری بیمارستان نکویی


مشکلات و موانع انجام فریضه نماز در بیماران بستری بیمارستان نکویی قم، سال 1388


 خانصنمی شعبانعلی,احمری طهران هدی,عابدینی زهرا,تبرایی یاسر,رزاقی معصومه

 

 بررسی حاضر با هدف تعیین مشکلات و موانع انجام نماز در بیماران بستری بیمارستان نکویی شهر قم در سال 1388 صورت گرفت.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی - مقطعی است که با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی (شامل مشخصات دموگرافیک، موانع و مشکلات فردی و ساختاری انجام نماز) به روش نمونه‌ گیری تصادفی بر روی 400 بیمار بستری در بخش‌ های مختلف بیمارستان نکویی شهر قم انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ ها با استفاده از آمار توصیفی صورت گرفت.

یافته ‌ها: در این مطالعه، اکثریت نمونه‌ ها در شرایط بیماری از اقامه نماز باز می ‌مانند (%72.2). میزان مشکلات و موانع انجام نماز در بیماران بستری که در شرایط فعلی بیماری خود نماز نمی ‌خواندند به ترتیب اولویت، %98.2 به ‌علت مشکلات فردی و %83.8 به ‌علت مشکلات ساختاری بیمارستان بود. در میان مشکلات فردی به ترتیب اولویت پاسخ ‌دهی عبارات «عدم آگاهی از احکام نمازگزار در شرایط بیماری» (%36.8)، «ترک نماز به دلیل شدت ضعف و بیماری» (%22.5) گزارش شد. همچنین اکثر مشکلات و موانع انجام نماز در بیماران بستری که در شرایط فعلی بیماری خود نماز می‌ خواندند، ناشی از مشکلات ساختاری بیمارستان بود (%96.4)، که در میان این مشکلات ساختاری، انجام طهارت و عدم مراعات پاکی و نجاست در سرویس ‌های بهداشتی (%45.9) از اولویت پاسخ ‌های مثبت به شمار می ‌رفت.

نتیجه ‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بیماران بستری در بیمارستان برای ادای نماز با مشکلاتی مواجه می ‌باشند. لذا پیشنهاد می‌ گردد مسوولین مربوطه با تدبیر یکسری اقدامات جدی در جهت رفع مشکلات و موانع اقامه نماز برنامه ‌ریزی نمایند

منبع : http://www.sid.ir/Fa/VEWSSID/J_pdf/499139003v05.pdf

پژوهشی پیرامون حد سفر شرعی


 عبدالهی عبدالکریم

   مقاله حاضر، مشتمل بر بیان حد مسافت شرعی با استناد به مفهوم لغوی سفر، مفاد روایات و دیدگاه برخی از فقیهان است مبنی بر این که ملاک و میزان در تحقق مسافت موجب قصر نماز در سفر شرعی، پیمودن حداقل یک روزه راه معمولی با وسایل عمومی است به گونه ای که موجب مشقت و خستگی شخص مسافر شود تا از باب تخفیف و تسهیل، نماز را کوتاه بگزارد

منبع : http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/55213877905.pdf